Immortal Romance

Immortal Romance on viisirullainen ja 243-voittolinjainen slotti jonka päävoitto nousee 3.5 miljoonaan euroon. Pelin voittolinjat eivät perustu linjoihin vaan Ways-systeemiin, jonka myötä voittoja seuraa aina kun samat kuviot seuraavat toisiaan missä tahansa koneen ruudulla. Neljällä päähenkilöllä on jokaisella oma bonuspelinsä Chambers of Spin –ominaisuudessa. Pelin palautusprosentti on 96.8. Valmistajan Microgamingin Jackpot Networkiin kuulumattomassa pelissä jossa suurin potti on siis ennalta määritetty, pienempien suurvoittojen summa nousee ajoittain poikkeuksellisen korkeaksi.

Vampyyriteeman inspiraatiota ei tarvitse hakea kaukaa – Twilight-slotiksi kutsutun pelin taustatarinassa kielletty rakkaus kukoistaa ja tarina etenee bonusominaisuuden Chambers of Spinin myötäimmortal romance.

Pelin eteneminen

Immortal Romance –logo toimii pelissä jokerina joka tuplaa voitot. Wild Desire-ominaisuus käynnistyy satunnaisesti peittäen kiekot jokerisymboleihin ja tuoden epäsäännöllisen määrän voittorivejä. Leijonamerkit toimivat scattereina eli vievät Bonuspeliin jossa pelin hahmot edustavat eri tasoja tuoden kukin määrätyn määrän ilmaiskierroksia, järjestyksessä 10, 15 ja 20 ilmaiskierrosta, eri symbolien avustuksella. Viimeisellä tasolla ilmaiskierrosten määrä on 25, maustettuna ominaisuudella joka muuttaa pelisymboleja jokerimerkeiksi, mahdollistaen suurvoitot. Bonuskierroksiin kuuluu omat taustatarinansa joissa seikkailevat noidat ja muut tarinan kulkua vauhdittavat hahmot, kukin omissa todellisuuksissaan

Immortal Romance on siten erityinen juuri bonusominaisuuksiensa kautta. Peli toimii mobiilissa mainiosti ja kuuluu valmistajansa laatupelien joukkoon.

Vampyyrit ja viihde

Slottimaailman eräs peruspiirre viime vuosina on ollut suosittujen hahmojen, teemojen ja brändien saapuminen osaksi slottimaailmaa. NetEntin rokkitrilogia edustaa yhtä puolta ilmiöstä, Microgamingin kauhuteemaiset pelit toista. Vampyyrien saapuminen viihdemaailmaan menneiden aikojen maailmankuvan varjoista romantisoi voimakkaasti teemaa kuten Immortal Romance osaltaan osoittaa.

Vampirismin taustalla vaikuttaa kuitenkin maailmankuva joka on lähempänä omaamme kuin usein uskotaan. Lähestymistapoja asiaan on useita – vampirismin helposti omaksuttava puoli liittyy eräänlaiseen emotionaaliseen loisimiseen eli eräänlaiseen tunnetason suhdepeliin jossa eläminen toisen henkilön tunnetodellisuudessa imee tämän elämänvoimaa. Esimerkkejä löytyy jokapäiväisestä elämästä itse kullakin. Vaikeammin omaksuttava näkökulma liittyy ilmiön niihin puoliin jotka koskevat ikuista elämää, veren imemistä, lentämistä ja muita legendaan kuuluvia elementtejä. Näiden taustalla on ymmärrys ihmiskehosta kokonaisuutena josta fyysinen keho edustaa vain yhtä osaa. Ihminen joka tiivistää tietoisuutensa tuon kokonaisuuden niihin osiin jotka todella ’imevät’ elinvoimaa tai ovat sen kohteina, tavallisesti tiedostamattaan, täyttää useita vampyyrin määritelmiä tavalla joka tekee ilmiön ymmärrettäväksi mutta toisaalta riisuu siihen liittyvä romantiikkaa. Varmaa on joka tapauksessa että aikoinaan asiaa koskeva tieto oli suurelta yleisöltä salattua. Varmaa on myös että romanttisen, kielletyn rakkauden teema istuu edellä todettuun saumattomasti. Viihdemaailman taipumus korostaa tätä elementtiä paljastaa ilmiöstä vain rajatun, hyödynnettävän puolen.

Immortal Romance ei suinkaan ole ainoa vampyyriteemainen slotti – verrattuna NetEntin Dracula-peliin se on kuitenkin sofistikoituneempi ja ominaisuuksiltaan ja taustatarinaltaan mielenkiintoisempi. Kauhuteemaisia pelejä se edustaa valmistajalleen ominaisesti tyylillä ja laadulla. Simppeliä pelikokemusta etsivälle se voi kuitenkin olla liikaa.immortal romance

Microgaming

Immortal Romancen valmistaja Microgaming on kulkenut mobiilipelien kehityksessä alan kärkijoukoissa jo vuodesta 2005 lähtien ja yritys tarjoaakin useista peleistään myös käteviä mobiiliversioita. Yhteensä 225 pelistä tarjotaan tällä hetkellä mobiiliversiot, jotka ovat käytettävyydessään yhdenvertaiset tietokoneella pelattavan version kanssa. Microgamingin imagoon kuuluu keskeisesti reilun pelin sekä vastuullisen pelaamisen korostaminen. eCogra (e-Commerce Online Gaming Regulation and Assurance) ja IGC (Interactive Gaming Council) valvovat, että pelisivuston taso säilyy totutun korkeana. Microgaming kuuluu kummankin edellä mainitun elimen perustajajäseniin. Pelaajien turvallisuutta ja yksityisyyttä pidetään korkeassa arvossa ja tarvittaessa eCogra toimii myös välittäjänä riitatilanteissa. Jokaiselle pelaajalle halutaan tarjota juuri tälle sopiva maksutapa, minkä ansiosta maksutapavalikoima on laaja.

Runsaan 800 pelinsä myötä Microgamingin valikoima on varsin laaja ja ilahduttavan monipuolinen. Yritys myös lupaa lisätä valikoimaansa kaksi uutuuspeliä joka ikinen kuukausi. Microgamingin kasinot tunnetaan alalla houkuttelevista bonuksistaan. Uusille pelaajille tarjotaan koukuttavia tervetuloetuja, kun taas jo pidempään pelanneet pääsevät nauttimaan jatkuvista järjestelmistä.

Microgaming Poker Network eli MPN on yksi yrityksen kärkituotteita, eikä ihme. Kyseessä on yksi koko maailman laajimmista pokeriverkoista, joka perustettiin vuonna 2003, alun perin nimellä Prima Poker. Verkostossa käyttäjiä houkuttelevat lähinnä laadukkaat pelit sekä tarjolla olevat verovapaat sivustot. Verkossa pelaaja pääsee pelaamaan kaikkia yleisimpiä pokeripelejä, esimerkiksi Texas Hold’emia, Razzia ja Omahaa. Mitään sen eksoottisempia pelejä verkostossa ei ole tarjolla, mutta innokasta peliseuraa senkin edestä. Myös bonukset ovat varsin asiallisia. Vuodesta 2010 lähtien MPN on tarjonnut pelaajilleen anonyymejä pöytiä, joissa sekä pelaajien nimet että kuvakkeet pysyvät piilossa. Microgaming on alan ensimmäinen vastaava palvelua tarjonnut toimija, ja palvelusta onkin tullut suuri hitti. Pelimuoto on erityisen hyödyllinen peliuraansa vasta aloitteleville pelaajille. Ohjelmisto on varsin simppeli ja kehuja sille sateleekin pikemminkin mutkattomasta toimivuudesta kuin henkeäsalpaavasta visuaalisuudesta. Softa on helppokäyttöinen, nopea ja luotettava.